2017. augusztus 19., szombat

Jagos István Róbert - Emberkáromlás



Jagos István Róbert: Emberkáromlás (2017)
Az Ünnepi Könyvhétre megjelent kiadvány
104 oldal
Ár: 1500 Ft
Megrendelés: delkapocs@gmail.com

„Kedves István!

Lírai önéletrajzként, helyzetjelentésként és közérzet-analízisként megszólaló verseit örömmel olvastam. Bizton állítható, hogy nyelvi erőt és emberi mélységet sugárzó, szép reményekre jogosító, karakteres kötetet tesz le a magyar irodalom asztalára. Egy olyan verseskönyvet, amely finom nyelvi strukturáltságával, komplex élmény- és érzékenységformáival, illetve a kultúrhistóriai hagyományt egyéni módon átlényegítő és újrateremtő metaforikájával is sokak érdeklődésére tarthat számot.
         A kötet jelenlegi szerkezete hosszmetszetben és keresztmetszetben is pontosan tükrözi a lírai alany külső/belső életvalóságát; a tényeken alapuló story és a személyiség léttörténetét adó history kettős fénytörését.
         A szeretetmisztikát tudásmisztikával ötvöző, s ezáltal evangélium és esztétikum viszonyrendszerét is izgalmasan újszerűen láttató Jagos István Róbertnek szívből gratulálok!

Töretlen alkotókedvet, tiszta szívű múzsákat és verseire fogékony olvasókat kívánva őszinte megbecsüléssel és barátsággal üdvözlöm:


Dr. Ködöböcz Gábor
irodalomtörténész
főiskolai docens”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése